SE21243/2014

LP I LP II LP III RLD N RLD F KORAD uppfl hkl spår Ozkagården´s Clura ”Aya” 

Aya är Jessicas hund, så henne träffar ni främst på Jessicas kurser där hon är med och instruerar.

 

Vid 8 veckors ålder kom en rund, go och lugn liten ”rottisflicka” hem till familjen. Lilla Aya, som tog livet med den största ro och vars favoritsysselsättning var att sova och gnaga på kottar. Idag, trev år gammal, har hon skaffat sig fler hobbys än så. Aya har hittills utvecklats till en härlig, pigg, glad och nyfiken tjej som helst av allt skulle vilja bo växelvis i skogen eller i en badsjö.

 

Tillsammans med matte tränar och tävlar Aya aktivt i brukset (spår), lydnad och rallylydnad. Men hon tycker också mycket om att göra cirkuskonster. Favorittricket är att dra av strumporna på folk och det gör hon ofta och gärna under familjemiddagarna för att vinna till sig en godbit! Problemet är väl dock att det inte alltid är så att man faktiskt bett henne om hjälpen… Hon är en listig liten fröken minst sagt. Vi har provat på lite skyddsträning också vilket är något vi eventuellt kan tänka oss att utveckla i framtiden.

 

Mattes önskan är att Aya även ska utbildas till terapihund när hon blivit äldre för att kunna arbeta inom olika typer av barn- och ungdomsverksamheter tillsammans.

 

Ayas meriter

Hälsa: HD A ED 0 ögonlyst  UA

MH: Känd mentalstatus med 1: skott

KORAD: Godkänt mentaltest och godkänd exteriörbeskrivning

 

Tävlingar:

LP I LP II LP III - Uppflytat till Elitklass lydnad

RLD N (3 godkända resultat i rallylydnad nybörjarklass)

RLD F (3 godkända resultat i rallylydnad fortsättningklass)

Uppflyttad till Högre klass bruks spår